УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2022/2023. ГОДИНЕ

У први разред школске 2022/2023. г. уписују се деца рођена између 1. марта 2015. г. и 29. фебруара 2016. године. Упис за децу рођену у овом периоду je обавезан.

И ове године родитељи (и други законски заступници) који су грађани Републике Србије електронским путем уписују децу у први разред преко портала еУправа, где бирају термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Заказивање ће бити омогућено од 1. априла 2022. године.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију euprava.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада*

*Уколико дете територијално не припада нашој школи (нема пријављено пребивалиште на уписном подручју школе), потребно је да нам у најкраћем року на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. пошаљете следеће податке: име, презиме и ЈМБГ родитеља; име, презиме и ЈМБГ детета; адреса на којој је дете пријављено и адреса становања; контакт телефон. Уколико сте раније слали молбу на мејл адресу школе за упис првака, наша педагошко- психолошка служба ће вас контактирати и договорити термин тестирања.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара, у том случају родитељ / други законски заступник уверење доноси у школу на дан тестирања или најкасније до 1. септембра.

Важна напомена за подручну школу у Лединцима: Родитељи који уписују децу у подручну школу у Лединцима треба да изаберу неки од термина средом, јер ће се тамо искључиво тог дана вршити тестирање. Такође је потребно у напомени при пријављивању навести да уписујете дете у школу у Лединцима.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

директор ОШ “Јован Јовановић Змај“ Сремска Каменица