Упис ученика у први разред

Од 1. априла креће упис ученика у први разред основне школе. Ове године се у први разред уписују деца рођена од 1. марта 2013. до 28. фебруара 2014. године.

Обавештавамо све родитеље будућих првака да ће се упис вршити електронским путем ПО САОПШТЕЊУ МИНИСТАРСТВА (погледај доле) и слањем имејла на следећу адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

У том имејлу потребно је да родитељи пошаљу следеће податке:
* име и презиме детета
* адресу пребивалишта
* име и презиме једног од родитеља, као и контакт телефон

Термини тестирања деце пред упис у школу биће накнадно јављени родитељима.

ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

 

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, обавештавамо родитеље/законске заступнике деце о следећем:
1. Од 01.04.2020. године биће Вам омогућено да електронским путем искажете интересовање за упис детета у одређену школу (нашу школу) преко Портала еУправа ...
https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/#pretraga
2. Услуга се зове Исказив
ање интересовања за упис у основну школу
3. На тај начин родитељи/законски заступници будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете (школе евидентирају заинтересованост родитеља/законских заступника за упис детета у нашу школу)
Напомена : Уколико родитељ/законски заступник не искаже на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.
4. Родитељима/законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација (обавештење) о датуму уписа у основну школу (након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја)
5. На Порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање (омогућиће родитељима/законским заступницима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, а након уписа, истог дана, педагошко-психолошка служба вршиће тестирање детета)
Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика, поступите по корацима о којим смо Вас обавестили на горе наведен начин и пратите следећа обавештења.
Срдачан поздрав, чувајте себе и своје породице, чувајте друге људе и видимо се када ванредно стање прође и када започнемо нову школску годину на редован начин.


https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/

Ко не буде могао да искаже интересовање за упис у нашу школу путем Портала еУправа,као и родитељи који то успешно обаве нека нам пошаљу пријаву на е-маил адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .
У том имејлу потребно је да родитељи пошаљу следеће податке:
* име и презиме детета
* адресу пребивалишта
* име и презиме једног од родитеља, као и контакт телефон
Термини тестирања деце пред упис у школу биће накнадно јављени родитељима.