ПРИЈАВА ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ 2024/2025

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ, и ове године Министарство просвете ће по одлуци Владе Републике Србије обезбедити бесплатне уџбенике и то:

  1. група - примаоци новчане социјалне помоћи;
  2. група - ученицима који основно школско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, укључујући и ИОП 3;
  3. група - ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад остварују по индивидуалном образовном плану и другим ученицима којима су потребни прилагођени уџбеници ( увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
  4. група - ученицима који су из породица са троје и више деце у систему образовања, стим да право на бесплатне уџбенике остварују само ученици основне школе (старије дете).
  5. група – ученици из породица где је носилац родитељске бриге само један родитељ, односно уколико је други родитељ преминуо или је непознат.
  6. група – ученици који болују од ретких болести
  7. група – ученици који остварују право на туђу негу и помоћ
  8. група-  ученицима првог и другог разреда основне школе који су глуви, а којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику.

  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:

  1. група - Решење којим се утврђује право на остваривање социјалне помоћи
  2. група ,3. група и 8. група - за ученике са сметњама ,инвалидитетом и који се школују по ИОП-у документација није потребна, школа је поседује у својој архиви
  1. група - за ученике из породице са троје и више деце која су у систему школовања (средња школа, факултет) за свако дете потребно је приложити потврду да је ученик-студент. Ако су деца ученици наше школе за њих није потребно достављати потврду, али је потребно извршити пријаву у библиотеци.
  2. група – доставити копију решења којом се утврђује својство родитеља, односно умрли лист за преминулог родитеља.
  3. група – извештај лекара
  4. група – копија решења о признавању права на туђу негу и помоћ

  Потребну документацију предати у  библиотеку школе најкасније до 16. 4. 2024. у следећим терминима:

  5.4.2024. у периоду од 8.00-16.00 часова

  од 8. до 12.4.2024. пре подне од 8.00-10.30 и после подне од 14.00-18.00 часова

  15. и 16.4.2024.   у периоду од 8.00-16.00 часова

  Пријава је обавезна за све ученике који испуњавају наведене услове, невезано да ли су пријаву попуњавали и прошле године.