ПРИЈАВА ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ 2023/2024

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ, и ове године Министарство просвете ће по одлуци Владе Републике Србије обезбедити бесплатне уџбенике и то:

  1. група - примаоци новчане социјалне помоћи;
  2. група - ученицима који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, укључујући и ИОП 3;
  3. група - ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад остварују по индивидуалном образовном плану и другим ученицима којима су потребни прилагођени уџбеници ( увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
  4. група - ученицима који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања.
  5. група-  ученицима првог и другог разреда основне школе који су глуви, а којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:

  1. група - Решење којим се утврђује право на остваривање социјалне помоћи
  2. група - за ученике са сметњама и инвалидитетом документација није потребна, школа је поседује у својој архиви
  3. група - за ученике који су у породици треће или свако наредно дете које је у систему школовања (средња школа, факултет) за свако дете потребно је приложити потврду да је ученик. Уколико су старија деца ученици наше школе за њих није потрбно достављати потврду, али је потребно извршити пријаву у библиотеци.

Потребну документацију предати библиотекарки најкасније до 5. 4. 2023. у следећим терминима:

од 27. до 31.3.2023. у периоду од 8.00 до 14.00 часова

од 3. до 5.4.2023.    у периоду од 13.00 до 18.00 часова

Пријава је обавезна за све ученике који испуњавају наведене услове, невезано да ли су пријаву попуњавали и прошле године.