31. август 2023. традиционални свечани пријем ђака првака

У школском дворишту ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици у четвртак 31. августа 2023. године организован је традиционални свечани пријем ђака првака.

И ове године, у част нове генерације ученика првог разреда, уприличен је програм добродошлице коју су припремили њихови старији другари који су завршили четврти разред (Лена Лабат, Милица Велемир, Марија Ињац, Марко Малбаша и Јован Ћулибрк) и Разредно веће учитељица прошлогодишњег четвртог разреда.

Добродошлицу у Основну школу “Јован Јовановић Змај” (једну од најстаријих српских школа, школу са традицијом дужом од 300 година) ученицима је упутио директор школе Дејан Мердановић истичући да је ове године наша школа богатија за 150 нових првака, Змајевих ђака, распоређених у 5 одељења у матичној школи у Сремској Каменици и 1 одељење у подручној школи у Новим Лединцима.

Свим првацима је пожелео срећне и успешне школске дане, много игре и дружења и да им ови први дани у школи, као и сви остали, буду незаборавни, да им овај дан остане у лепом сећању. Родитељима је пожелео - што мање брига, а учитељицама- вредне и способне ђаке и сарадљиве родитеље.

Пригодним поздравним речима свим присутнима се обратио господин Здравко Јелушић, представник Града Новог Сада.

 Учитељице су својим ђацима поклониле аниматорски програм Жељка Весељка и Танџе Наранџе. Деца су била јако раздрагана и разиграна уз аниматорски пар.

 Након тога, прваци су са својим родитељима први пут пришли учитељицама и ушли у своје учионице.

 На ђачким клупама изненађене прваке је дочекало мноштво поклона: „Ликовно коферче“, „Прварица“, „Азбучница“ – поклони Града Новог Сада, качкет са знаком школе – поклон школе, оковратна ИД картица, добродошлица –поклони учиутељица, „Плазма пакетић“ фабрике „Бамби“ из Пожаревца и поклон ваучер Univerexporta.

 Након краћег разговора са родитељима, прваци су први пут остали сами у учионицама са својим учитељицама. Желимо им срећан почетак школовања!

  

Вера Стојшић-Гашпаровски